Turisttips för Furuvik

Det är tre saker som i stort sett alla turister kommer att göra på sin semester. Det är att bo någonstans, äta något gott och göra något roligt. Här ett komplett tips för de som planerar att besöka kuststaden Gävle under kommande sommar och låta någon eller några dagar gå till att besöka Furuvik.

Tema Furuvik

Göra: Furuvik är en kombinerad djur- och nöjespark där både stora och små kan trivas. Många Gävlebor åker dit och flanerar bland djuren och njuter av naturen utan att närma sig nöjesfältet medan andra siktar in sina steg direkt mot karuseller, sockervadd och lotter. Oavsett är det en park för hela familjen att trivas i. Var med när aporna matas, svalka dig i äventyrsbadet eller låt barnen roa sig på Wild Kids ön.

Bo: De som har tänkt att vara på Furuvik flera dagar kan med fördel välja att bo på Furuviks Camping. Det tar maximalt 10 minuter att gå till entrén till från campingområdet.  Ett annat alternativ är att bo på Scandic Väst som ligger vid E4:an. Lätt att hitta till och Scandic har även ett mycket bra rykte bland barnfamiljer.

De som inte ens vill lämna djur- och nöjesparken kan sova på Orientexpressen. Det är några sovvagnar som placerats i närheten av ingången vilket är perfekt för de vuxna som vill vara i närheten av barnen när de roar sig men ändå kunna gå ifrån lite grann.

Äta: Inne på Furuvik finns enklare mat som hamburgare och korv vilket brukar vara populärt hos de yngre i familjen. Sedan finns också en restaurang med lite mer avancerade rätter. Den som däremot vill äta något riktigt gott på kvällskvisten bör ta sig till Furuviks Brygga. Restaurangen ligger på gångavstånd fån nöjesfältet och bjuder på mat av mycket hög kvalité. Många från Gävle åker hit och njuter av en god middag på fredag-  och lördagskvällarna. Dessutom har de ett erkänt mycket uppskattat julbord.

Bor man på hotell inne i Gävle finns betydligt fler restauranger att välja mellan. Allt från det enklare som Sibylla och McDonalds till de lite finare där även priserna är högre. Ett av de mer ovanliga matställena är Church Street Saloon där allt verkligen går i Cowboytema. Barnen brukar tycka det är roligt att kasta jordnötter på golvet medan countrysången dominerar i högtalarna.

Transport : Till Furuvik åker man på 15 minuter från centrala Gävle med bil. Det går även bussar som stannar precis vid ingången samt under vissa perioder på sommaren ett speciellt Furuvikståg som avgår från Gävle  tågstation och stannar vid parken.

1 kommentar

  1. Furuviksbrygga kan varmt rekomenderas. Framförallt till julbord då de står ut i kvalité mot många andra tycker jag.

Kommentarer är stängda.