Rusta upp bilen inför resan

Bilsemestern är inbokad, hotellet valt och resvägen planerad. Det som kvarstår är att se till att bilen är i ”bästa form” inför bilsemestern vilket innebär bland annat att köpa reservdelar, lämna in den för årlig service och packa med de nödvändiga detaljerna som första-hjälpen-kudde m.m

Är du klar – Är bilen klar?

Redan i februari är det dags att planera semestern på många företag. Man behöver göra klart allt för att i god tid hinna få in sommarjobbare. Det är även nu man bör se över bilen och dess tillbehör.

  1. Serva

Den som vet att bilen behöver servas eller gås igenom bör göra detta tidigt på året. Orsaken är enkel – det är billigare. Ju närmare semestern man kommer desto större panik får folk att serva bilen så man är säker på att den håller över hela semesterresan. Därmed betyder det att de lägsta priserna är i början av året.

  1. Köp bildelar

Varje bil bör ha en del reservdelar i bagaget. Inte minst inför att man ska ut på semestern. Att få stanna för små detaljer är helt onödigt. Köp ett mindre utbud och ha med på resan. Jämför priser på flera olika webbutiker då det skiljer rejält i pris. Är man ute i god tid har man gott om tid att göra jämförelsen vilket kan vara riktigt lönsamt.

  1. Utrusta bilen
Viktiga saker att ha med i bilen
Viktiga saker att ha med i bilen

Det finns några saker man alltid ska ha i en bil. Varningstriangeln är ett måste. Det är den enda tillbehör de kollar att man har på bilprovningen. Men första-hjälpen-kudde bör vara lika självklart.

Är det vinter och man ska ut och resa med bilen bör man även lägga till några extra saker. För det första är det filten. Blir man stående med bilen kan det ta lång tid att få hjälp. En varm filt gör stor skillnad för att hålla värmen.

För det andra är det spaden. Ett måste för att kunna ta sig loss från snö, modd och is. Det är heller inte fel att ha med sig en påse grovkornigt grus för att lättare komma loss från isfläckar.

  1. Utrusta dig

Även om ingen vill tänka tanken att få motorstopp så bör man utgå från att detta kan hända och ta med sig saker som underlättar om så skulle ske. Ficklampa med uppladdade batterier är alltid bra för att se och kunna åtgärda felet på bilen. Ett extra portabelt batteri till telefonen är även det en fördel. Det finns små batterier som laddas via datorn och som sedan räcker upp till 10 laddningar till telefon. Detta är bättre än att förlita sig på en sladd till cigarettuttaget.