Örebro slott

Örebro är Närkes pärla och staden gör verkligen rätt för sig med tanke på raden av sevärdheter som den kan bjuda på. En av sevärdheterna är det sjuhundraåriga slottet som upplevt allt från krigsfångar till ”häxor” och som fortfarande är en medelpunkt i staden. Men vad är det då som gör slottet till en så speciell attraktion? Jo, slottet erbjuder en rad olika aktiviteter utformade på varierande sätt för att passa både stora och små. Nedan listas några av aktiviteterna som erbjuds på Örebro slott, och även vilken som är aktivitetens målgrupp.

  • Barnkalas är en av sakerna som man kan boka, och vilken som är målgruppen här framgår ganska tydligt. För de lite mindre barnen finns kalas med ett tema som kretsar kring riddare och prinsessor, och för de lite större barnen finns en kusligare variant med spöktema. Godispåsar, fika och inbjudningskort är inkluderat i priset!
  • Slottsvisning och guidade turer är något att överväga för den som vill veta mer om slottets historia. Slottsvisningen finns för skolklasser och grupper, och guidade turer kan man köpa biljett till. Är man intresserad av historia eller helt enkelt ute efter att lära sig lite mer så är detta ett toppenalternativ!
  • Spökvandring finns inte bara som en del i ett barnkalas, utan även vuxna kan få ta del av magin och mysterierna kring häxor och folktro som sägs ha utspelats på platsen. Bokas gruppvis och passar perfekt för till exempel en personalfest. Men för att våga ta del av slottets mörka historia gäller det att vara lite modig, något som man måste ha i åtanke innan man bokar en sådan här vandring.
  • Middagsmysterium är en annan kuslig gruppaktivitet som erbjuds. Den innebär trerätters middag med en tvist. Tvisten är att en teaterföreställning spelas upp samtidigt som man själv avnjuter middagen tillsammans med sitt sällskap. Mordgåtor och trerätters – kan det bli bättre?

Dessa fyra aktiviteter gör att man lätt kan förstå varför slottet är så populärt. Ett anrikt slott med moderna aktiviteter, helt enkelt!