Lägg konferensen på ett spa- och upplevelsehotell

Att hitta en lämplig konferensanläggning kan vara lika svårt varje år. Det är en kostnad för företaget och inte sällan möts man av kollegor som ogärna lämnar familj och fritid för konferensresor. Det är en uppoffring av mångas redan pressade tidspussel.

Det är då det gäller att hitta en konferensanläggning som skapar positiva känslor av ”Åh, dit har jag alltid velat åka” eller ”Där var jag på semester!”. För att de anställda inte ska beklaga övertiden, utan istället finna starka associationer av välbefinnande kan man välja att lägga konferensen på ett hotell som mer än ”bara rum”.

Slappna av med Spa

Anledningarna att boka ett spa- och upplevelsehotell för konferensen är många. Så som:

  • Poängtera vikten av hälsa. Hälsan står ofta i fokus på dessa hotell, vilket är värt att hylla. En frisk personal skapar en bättre stämning, mår bättre och är mer kreativa. Dessutom finns en ökad acceptans att fylla fritiden med hälsa, snarare än arbete. Kombinationen av att göra båda, är dock ofta helt accepterad.
  • Bättre sammanhållning. Genom att medarbetare får koppla av tillsammans ökar möjligheten för en öppenhet och närmare relation, vilket framöver ofta leder till bättre samarbete och förförståelse.
  • Att skratta tillsammans är bland det viktigaste för att få en god sammanhållning i gruppen. Upplevelser så som äventyrsavdelningen på Arena Skövde leder onekligen till såväl glada skrik som skratt. För vem i personalen klarar av att åka Turbo, den snabbaste vattenrutschbanan, på kortast tid?
  • Nya miljöer skapar nya tankar och idéer. Vilket är positivt för företagsutveckling likväl som för personlig utveckling.
  • God mat och härlig miljö kommer bidra till att personalen känner sig extra uppskattade av företaget. Respekt, uppmuntran, uppskattning och att tacka personalen för det jobb de lägger ner är några av de starkaste trivselfaktorerna för att personal ska må bra på sina jobb, enligt tidskriften Chef.