Hyra bil i Stockholm – Fundera på behovet

Ska du vara i Stockholm en vecka och hyra bil under denna period? Fundera på ditt behov innan du väljer var du ska hyra bilen. Ska du åka en hel är det absolut det mest ekonomiska alternativet. Att hyra bil en vecka kostar någon tusenlapp. Här är några tips kring hyrbilar från Resekatalogen.

Men fundera över hur ofta du kommer att använda bilen. Behöver du verkligen bilen varje dag? Kommer du åka mycket eller bara från hotellet till olika utflyktsmål? Det finns ett par alternativ till den klassiska hyrbilen.

Taxi?

Att åka taxi är dyrt och knappast något du ska välja i första hand om du ska transportera dig mycket. Men är det bara transport några dagar mellan hotellet, flygplatsen och kanske något ytterligare resmål kan det vara ett alternativ.

Det kan tyckas vara mycket dyrare än att hyra bil men det beror till stor del på var man ska åka. Är det transporter inom centrala Stockholm får den som har hyrbil även räkna med relativt höga parkeringskostnader.

Hyrbil – på timme

Det finns flera företag i Stockholm som erbjuder ”hyrbil på timme”. Du kan därmed hyra bilen en timme likväl som ett dygn. När du har använt bilen behöver den inte heller köras tillbaka till uthyrningsstället utan kan ställas på ett flertal platser runt om i Stockholm.

Utslaget på en vecka är detta ett dyrt alternativ. Vill du ha hyrbilen tillgänglig varje dag är veckohyra bättre. Men behöver du bilen bara någon timme per dag kan det vara ekonomiskt fördelaktigt att bara betala en högre taxa bara dessa dagar.

Den stora nackdelen med detta sätt att hyra bil är att du inte kan bestämma dig när du kommit till Stockholm. Ofta krävs en registreringsprocess som tar ett par dagar. Med lite planering kan du spara pengar – men annars får du förlita dig på de klassiska hyrbilsföretagen. Dessa brukar i sin tur ha kampanjer under sommaren som gör att priset sänks en hel del.