Hyr (men boka inte) bilen på flygplatsen

Ska man boka hyrbil på flygplatsen när man kommer med flyg till en destination eller är det bättre att hyra bilen på annat ställe? Det är en fråga som flera ställer sig när de planerar sin semester. Frågan blir något fel ställd då det är skillnad på att hyra och boka. Själva uthyrningen kan absolut ske på flygplatsen. Däremot bokning bör ske i ett tidigare skede.

Att hämta och lämna sin hyrbil vid flygplatser är smidigt och snabbt. Uthyrarna har sina kontor på flygplatsen vilket gör att man mycket snabbt kan lägga in packningen i bagaget och rulla vidare på semestern. Lika snabbt tar man sig till flygplatsen efter att semestern tagit slut och man är på väg hem. Därmed är det ett mycket bra ställa att hyra själva bilen på.

Många resväskor i en liten bilBokningen däremot bör ske i förväg och då helst av allt i god tid i förväg. Med tunga väskor, köer och eventuellt barn i bilden är det inte läge att börja jämföra priser och fundera på vad för slags bil man är i behov av. Likt hotell och flygbiljetter bokas i förväg så bör även bilen bokas i förväg.

Utbudet av företag som erbjuder hyrbil vid flygplatser är stort. Vissa fokuserar på låga priser och små bilar medan andra har bredare utbud.

Vilken bil behövs? Hur många dagar behöver den hyras? Är de fria mil som blir billigast? Ska tilläggsförsäkring tecknas? Ett flertal frågor som behöver besvaras och detta sker enklast i lugn och ro i hemmet ett tag innan resan bär iväg. Detta istället för i en stressad situation på flygplatsen.

Genom att boka i förväg får man därmed precis den bil man har behov av. Detta till ett pris som är acceptabelt då man lätt kan jämföra flera olika biluthyrare. Resmålet är bestämt, hotellet bokat och biljetterna köpta – se till att även boka hyrbilen i förväg.