Flyttresan – Vilken hjälp finns att få

Att flytta kräver en hel del ork och tid. Vissa väljer att göra allt själv medan andra hellre köper in en eller flera tjänster som går att utnyttja för att göra flytten enklare och smidigare. Två av de vanligaste tjänsterna i dessa fall är flyttstäd och flytthjälp.

Hjälp med flyttstäd

Av alla de olika tjänster som erbjuds i samband med flytt är troligtvis flyttstäd den överlägset vanligaste. För privatpersoner finns det en stor fördel då man kan dra RUT-avdrag på denna städning. Men det är inte bara detta som gjort att denna städning används friskt. Den största orsaken är troligtvis att det är så smidigt. Med allt nerpackat och fullt fokus på flytten är det enkelt att lämna det smutsiga hemmet bakom sig och fokusera framåt – mot det nya boendet. Detta gäller inte minst om man flyttar långt. Att komma tillbaka dagen efter och genomföra flyttstäd på egen hand är inte ett alternativ för många.

Hjälp med flytten

Den som funderar på att ta hjälp med själva flytten har flera olika vägar att gå. Är det mycket bråttom, eller om man själv inte har någon energi att packa, kan en flyttfirma anlitas som både packar, flyttar och packar upp. Detta är däremot relativt ovanligt.

Då är det vanligare att man själv packar alla lådor men låter firman komma och bära ner till lastbilen och sedan köra dem till det nya stället.

Ytterligare ett alternativ är att man packar och flyttar allt på egen hand men anlitar flyttföretag för de allra tyngsta sakerna, exempelvis piano eller kassaskåp.

Oavsett om man tar hjälp med mycket eller bara en del under flytten så är en stor rekommendation att alltid ta in flera olika offerter för att på så vis hitta bästa priset. Det skiljer nämligen ganska mycket företagen åt.

Publicerat den
Kategoriserat som Annat