Bo på annorlunda hotell i Sverige

För de som vill bo lite annorlunda under sin hotellvistelse i Sverige finns flera olika alternativ. En del där man får bo på högre höjder och andra där man istället får sova på djupet.

Tree Hotel

Det började med att en trädkoja (modell större) byggdes upp inför en film och att ett par på orten sedan köpte kojan och började hyra ut den. Sedan har det växt och 2010 stod fem stycken arkitektritade trädkojor klara. Tree hotel (treehotel.se) låter nämligen hotellgästerna få bo flera meter upp från marken i 16-30 kvadratmeter stora hotellrum. Rummet går att bo i året runt och har alla egen toalett.

Priset är också högt, ca 3500-4500kr per natt.

Silvergruvan

För de höjdrädda och som därmed inte lockas av trädhotellet kan Sala Silvergruva rekommenderas. Det är ett hotell men med endast ett enda rum. En svit som ligger 155 meter ner i gruvan. Perfekt för de som söker tystnaden, ensamheten och är less på grannar som stör. Det är en mäktig upplevelse även om många kan uppleva det lite obehagligt att gå 50 meter med både skyddshjälm och ficklampa för att komma till toaletten.

Någon reception finns inte där nere så den som vill något får kontakta markplan med en komradio. Knappt 4000kr kostar det för två personer att hyra sviten ett dygn. Men då ingår privat visning av gruvan, en kvällsvickning och en frukost.

Bo i en stubbe

Det är inte bara troll som bor i stubbar. Det kan vi människor också göra. I alla fall i Stubb-byn i Västergötland (mer info på norrqvarn.se). Stubbarna är i sig härliga och kreativt utformade konstverk som skapats av motorsågskonstnärer. Detta gäller både utsidan och insidan. Under dagarna kan barnen även roa sig med att leka med den minikanal som är uppbyggd på området. Det liknar mycket Göta Kanal med slussar och båtar men med den barnvänliga skillnaden att vattnet bara är 10cm djupt.

Precis som med alla dessa udda boendeformer så är även dessa stubbar mycket uppbokade. Den som vill krypa in i denna trollboendeform får planera det i god tid.

Kostnaden för att leka troll för en natt är 1300kr. Då får man den stora stubben som rymmer fyra personer. Vill man istället bara övernatta två personer kan man ta den lilla stubben och betala ca 900kr. Precis som vid ett vandrarhem kan man betala extra för att få frukost, städning eller hyra linnen. Dusch och pentry finns även tillgängliga i offentliga lokaler.

Publicerat den
Kategoriserat som Hotell