Badrumsinspiration på hotellen

Att åka på semester och besöka olika hotell för att få inspiration till badrumsrenoveringen kanske det inte är så många som gör. Men möjligheten finns absolut att se riktigt häftiga badrum runt om i världen. Om sedan det innebär att man vill göra lika i badrummet hemma är inte helt säkert, det snygga och lyxiga badrumet nedan i rött och vitt passar inte i alla Svenska hem.

Lyxigt badrum i rött och vitt

På designhotellet Estancia Vik som går att hitta i Uruguay finns ett av de mindre vanliga badkaren. Det är helt och hållet byggt av jakaranda och med extremt fina linjer och former är det som att krypa ner i ett nötskal när det är dags att bada. Ett magiskt badkar som lyfts fram i badrummet genom att allt annat är näst intill kliniskt rent och vitt. Design i varenda liten linje.

I en helt annan världsdel finns hotellet La Residence. Hotellet hittas i Sydafrika och bjuder på badrum som har starka influenser av Versialle från den tid då fransk design var mycket starkt inspirerande. Här bjuds det mjuka runda former och många snirkliga detaljer. En varm och mjuk inredning som lätt för tankarna tillbaka i tiden. Ladda gärna med film från denna tid innan besök bokas. Det ramar in upplevelsen ännu tydligare.

Det tredje badrummet tas från ännu en världsdel. Nu bär resan av till Australien och närmare bestämt Kangoroo Island. Med hotellet på en liten höjd och stora fönster som täcker en hel vägg ges magnifik utsikt. Självklart är badkaret placerat i närheten av fönstret så man kan bada och slappna av totalt med den mäktiga grönskan nedanför. Även badrumsinredningen håller mycket hög klass med raka tydliga linjer som skärs av med det mjuka badkaret med dess runda former.

Ett exempel från Europa är Pool House Hotell beläget i Skottland. Hotellet har valt att inte ”fastna” i ett speciellt tänk utan har inrett varje badrum helt unikt. Ett mer kreativt än det andra. Här ska man alltså inte bara avgöra om man vill bo i enkel- eller dubbelrum utan även avgöra vilket sorts badrum som önskas. För visst är det stor skillnad på dem. Det som för de samman är ändå att de bjuder på mer än ett klassiskt hotellbadrum.

För att landa resan, som nu tagit sig runt hela jordklotet, så tas ett sista besök på hotellet Lime Wood. Detta ligger i England och inte helt oväntat har de valt att ha en gammelengelsk romantisk stil. Men detta med klara inslag av en modernare variant. De snirkliga tassarna finns självklart där. Tassar som även idag är mycket vanliga även på dagens svenska fristående badkar. Samtidigt är badrummet överlag avskalat och fokus ligger knappast på så många detaljer. Istället är det den häftiga utsikten med naturen inpå knuten som gör att badrummet sticker ut lite extra.