Att göra med barn i Örebro

Örebro är en stad som bjuder på många roliga aktiviteter för barn. Vare sig familjen väljer att stanna längre eller kortare tid så finns det passande saker att hitta på i denna pärla vid Hjälmarens strand.

Den kanske mest kända platsen hos barnfamiljer i Örebro är troligen Gustavsvik. Denna semester-resort är en av Sveriges få femstjärniga campingar. Förutom en camping som har typ allt finns här ett av landets häftigaste Äventyrsbad, det nyligen topprenoverade Lost City.

Gustavsvik har ett lugnt läge på bekvämt avstånd från Örebro centrum. Här kan man bo i egen husvagn, husbil eller tält. Det finns även stugor att hyra. Några exempel på faciliteter som finns på campingen är minigolf, fiskesjö med ädelfisk, mini-djurpark och barnklubb.

För den som föredrar hotell på semestern finns ett av Scandic Hotels speciellt utvalda familjehotell i Örebro. Scandics egen maskot Sigge har sett till att alla barn känner sig lite extra välkomna. Alla barn får en liten välkomstpresent när dom checkar in. I restaurangen serveras barnmeny eller buffé och blir det tråkigt att sitta still vid bordet för länge finns ett välutrustat lekrum i närheten.

Ni bor bekvämt i rymliga familjerum med våningssäng åt barnen. Får ni tid över kan ni gå runt på Sigges tipspromenad eller ta ett dopp i hotellets inomhuspool. På den generösa frukostbuffén finns allt som ni kan behöva för att få energi till en dag full av aktiviteter.

I Örebro centrum finns ett friluftsmuseum, Wadköping. Det är som Örebros eget Skansen med gamla mysiga trähus som inhyser små butiker, hantverkare, Kajsa Warg museum och barnens leklada.

Wadköping ligger precis bredvid den vackra, grönskande stadsparken. Där finns en stor fin lekpark och en plaskpool. Blir ni hungriga finns glasskafé och restaurang i den gamla handelsträdgården.

Från stadsparken kan man ta roddfärjan över till barnens egen ö! På Stora Holmen mitt i Svartån finns allt barn kan önska för en riktigt bra dag. Mini-zoo med klapphage, karusell, Lilleputtåg och en ministad för trampbilar. På sommaren ordnas barnens Allsång med Stora Holmens maskot Hasse Hasselmus.