Åk till Hem & Villa mässan

En resa kan ske i både tid och rum, i tanken eller i verkligheten. För de som åker ner till den årliga Hem & Villa mässan sker resan i alla dessa riktningar. Besökarna får en trevlig och inspirerande dag som kommer resultera i att man planerar allt från vad som ska ske i hemmet direkt när man kommer hem till vad som ska genomföras i framtiden.

År 2014 genomförs denna mässa på tre ställen i Sverige. Stockholm är värd 2-5 oktober medan Göteborg är det 30okt-2 november. För de som är mer intresserade av utemiljön är Hem & Villa Utemiljö en mässa som går av stapeln 26-29 mars.

Fördelen med dessa mässor är att man har allt på samma ställe. Det är snabbt och smidigt att först gå till utställare som har en mängd olika badrumsinredningar för att i nästa sekund möta hantverkare som kan sätta upp allt i det nyrenoverade badrummet. Det man som nybörjare ofta glömmer är att i lugn och ro sätta sig in i vad för slags seminarier som kommer att hållas. Att planera sitt besök utifrån vad man vill lyssna på är en rekommendation eftersom man annars lätt låter tiden försvinna när man strosar mellan alla montrar.

Har man planerat en badrumsrenovering eller annan renovering kan det även vara genomtänkt att skriva ner en mängd frågor som man funderat över och fråga flera utställare samma sak. Det är inte säkert att man får samma svar av alla. Det betyder inte att någon säger fel utan att man kan se saken från olika håll. Det är just sådana åsikter som kan vara nyttiga att få höra inför att renoveringen startar. En föreläsning som kan vara smart att gå på är den som handlar om hur man begär offert av badrumsrenoveringsfirmor och vad man bör tänka på när man skriver kontrakt.

När det gäller boende bör man vara ute i god tid och boka. Det finns flera hotell i närheten av dessa mässor men dessa brukar snabbt vara uppbokade av de som vill bo riktigt nära mässan. Ser man till hotell lite längre från mässhallarna är det däremot både billigare och lättare att få ett rum.