Ace Hotel i Los Angeles – Känt för sitt badrum

Hotell kan bli kända för en rad olika saker. Ett är ovanliga, lyxiga eller rent uppfinningsrika badrumslösningar. Ett hotell som flera gånger lyfts upp i detta sammanhang är Ace Hotel i Los Angeles. Hotellet har bland annat nämnts av magasinet ”Badrumsdrömmar” vid ett flertal tillfällen. Detta just för att man valt att hitta unika badrumslösningar.

Hotellet visar att grått, svart, vitt inte behöver vara en tråkig färgkombination. I en industriell stil men med personlig prägel lyckas de skapa en designkänsla som få andra hotellrum kan mäta sig med.

På väggarna sitter 10x10cm plattor och på vissa ställen låter de betongen lysa fram. Fönstren är svarta smidesramar som inte bara ramar in fönstren utan hela rummet. Fönstren har även små smideskrokar där man kan hänga upp handduken eller kläderna. Små detaljer som smälter in i inredningen och som inte upptäcks vid en första anblick.

Just detaljerna är snillrika och mycket snygga. Det är mycket mattsvart vilket till och med gäller på vattenlåset. Försök hitta ett mattsvart vattenlås och du inser snart att hotellet låter detaljerna vara ganska unika!

Inne i duschen finns en s.k blandarvägg som gör att alla rördragningar försvinner. Det kan tyckas nästan något onödigt då svarta rör på ett sätt skulle matcha industrikänslan i badrummet. Men samtidigt är det ganska minimalistiskt och stilrent. En matchning mellan dessa två olika inredningsstilarna.

Även kranarna och vreden vid handfatet är inbyggt vilket är estetiskt mycket snyggt. Det är även bara att hålla med recensenten från ”Badrumsdrömmar” att valet av skjutdörr också sitter perfekt in på temat. En svart skjutdörr istället för en klassisk trädörr som öppnas utåt.

Nu är det inte många som väljer resmål eller hotell efter badrummet. Men om så sker – då bör Ace Hotell finnas med bland de valbara hotellen.